bergsjokamp.blogg.se

vi som tränar i bergsjö kampsportscenter - BKC - är vänner även utanför lokalen

this is it

Publicerad 2013-05-31 10:40:34 i Allmäntnyckeln befinner sig på minimaskin för kopiering, så i eftermiddag när vi ses klockan ett för att fortsätta pyssla så kommer lokalen att vara vår egen; lycka! gräset framför ingången ska trimmas, golvet skuras och nästa veckas träning planeras - fönstren putsas och clementiner ätas... hoppas vi ses!

nyckeln till framgång är vår

Publicerad 2013-05-30 21:40:47 i Allmäntvår drömlokal har blivit städad och omdanad ikväll av jon, micke, lina, ida, daniel, mackan och junior - och om vi myste och pratade möjligheter och ponerade om framtiden när vi pysslade på efter att ha chillat ute i solen med frukt, fikabröd och dricka! - daniel fixade upp gardinerna i olika färger men med personlig stil, back to basic får bli vårt motto i föreningen - flummigt och unikt - träningen är vad som ska stå i fokus, den och gemenskapen vi känner när vi tillsammans hjälps åt för att nå våra mål...


imorgon klockan ett kör vi nästa omgång lokalfixande - be there eller känn dig utanför - magkänslan gormar glädje och vem som helst är välkommen till vår gemenskap - kom bara kom!


ikväll halv sju -

Publicerad 2013-05-30 17:57:11 i Allmänt

 
 
om en halvtimme kommer micke, jon, lina och förhoppningsvis någon mer att börja röja undan lite i drömlokalen, hänga upp gardiner och annat pyssel vi känner nödvändigt - kom gärna förbi och hjälp till med sånt du anser behöver göras eller kom förbi bara för att hänga en stund - ju fler vi blir desto roligare kommer vi att ha!
 
 
 

torsdagsupdate

Publicerad 2013-05-30 12:40:04 i Allmänt

 
 
ikväll är det möjligt att vi pysslar och donar lite i vår nya lokal - håll utkik här på bloggen för vidare information om du är intresserad av att hjälpa till! det blir framåt kvällskvisten för idag borde alla passa på att vara ute i det fina vädret och hinka litervis med vatten...
 
 

träning klockan 17, möte klockan 19

Publicerad 2013-05-29 10:56:59 i Allmänt

 
 
ikväll kör vi i elljusspåret klockan sjutton, samling på lägervägen med vattenflaskan i hand - glöm inte att dricka mycket vatten även nu under dagen och att vi har ett slags möte i lokalen klockan nitton. vi kommer att gå igenom lite matnyttigt om själva föreningen, bestämma vilka dagar vi kommer att träna inomhus (fett med najs!) respektive ute i spåret, enas om hur vi gör med den städning vi måste ta tag i innan vi kan börja köra för fullt, planera var vi vill ha våra säckar och sånt... kommer bli så sjukt bra/roligt/utvecklande att kunna träna på vårt eget ställe och ha tillgång till sånt man faktiskt behöver för att träna kampsport - spegelvägg, säckar, träningskompisar och fasta rutiner! kan du inte komma till träningen så kom till mötet ändå och tvärtom...
 
 
 

imorgon 19:00 = möte i nya lokalen

Publicerad 2013-05-28 22:33:43 i Allmänt

 
 
imorgon, onsdag, klockan nitton:nollnoll kommer vi att ha ett möte i den nya lokalen i gamla ällvik-skolans matsal, det röda trähuset på andra sidan ån väster om grillen i bergsjö, för att se vad vi skall ta oss för de kommande dagarna vad gäller städning, säckupphängning etcetera - kom gärna förbi och häng en stund om du inget bättre har för dig!
 
 

innan nu -

Publicerad 2013-05-28 22:27:00 i Allmänt

 
 
träning ikväll klockan sjutton


ikväll, 17:00, samlas vi som vanligt vid det blå huset längst ner på lägervägen för att i gemensam trupp jogga till utegymmet i slingan och där köra fys i en timme eller två, för eliten väntar ett som vanligt sjukt jobbigt men givande pass och för våra motionärer en träning anpassad efter var och ens individuella träningskapacitet - kom bara kom och glöm för all del inte vattenflaskan!

 

framtiden hägrar

dagens sammankomst i drömlokalen vi om bara några dagar kommer att kalla "vår" - YES! - blev aningen turbulentartad och styrelsen i vår förening har kommit överens om att föreningen ska byta namn. vad vi kommer att kalla oss härnäst känns i dagsläget rätt oväsentligt då det viktigaste är att alla brinner för samma sak och det gör vi!

vi i föreningens styrelse vill att vår förening ska representera varje enskild individ som hårdtränar, mjuktränar, fystränar för annan idrott, rehabtränar eller bara är med för gemenskapen; att styrelsen skall fatta beslut efter gruppens idéer, argument och i varje tänkbar situation för medlemmarnas bästa. vi vill brinna för ungdomsverksamhet i synnerhet men även för varje motionär som redan kommit till insikt, eller snart nog kommer att inse kampsportsfysens oändliga möjligheter!

som sagt kommer vi inom kort att byta namn på vår förening, men att behålla samma värdegrunder, samma träningsfilosofi, samma medlemmar och inte minst - samma underbara gemenskap!

med galet vänliga hälsningar / styrelsen

söndagsvila = söndagsmöte

om två och en halv timme, klockan ett närmare bestämt kommer vi som vill att samlas vid den äldre pizzerian här i bergsjö för att tillsammans med bergsjö dansstudio göra ett besök i den lokal vi

hoppas på att kunna hyra tillsammans. alla som vill är välkomna och det är bara att dyka upp oavsett om man är kampsportsutövare eller bara intresserad stödmedlem!

lokalen vi hyser höga förhoppningar om är i den gamla lågstadieskolans matsal och vore perfekt för vår förening och om dansstudion är öppna för ett samarbete skulle hela sommaren bli fantastisk, främst ur träningsperspektiv då våra matchsatsande fighters behöver både många, långa och regelbundna pass inför höstsäsongen. även för vanliga, dödliga motionärer skulle en egen lokal vara suveränt då vi i klubben längtar efter att kunna hålla "kampsportsfys" inriktad mot människor som vill träna efter annat koncept än vad vanliga gym erbjuder. en annan fin sak med att ansvara över ett eget ställe är att vi får någonstans att mötas, vi kan hålla grillkvällar, spela boule, bara hänga eller gemensamt pyssla med vår lokal. det saknas naturliga mötesplatser här i bygden för människor som hellre umgås nyktert än driver runt i hudik varje helg...

när vi kommit tillbaka till pizzerian efter den korta vandringen till och från drömlokalen kommer vi att ha ett slags möte där vi över en pizza, eller vad annat som kan tänkas slinka ner, kommer att tala om allt möjligt som rör vår förening, oss medlemmar, styrelsen och alla andra intresserade - som sommarträning, träningsläger, sparringutbyten, marknadsföring, bergsjödagen och säkert en massa annat med, känn dig välkommen!

lördag klockan tolv

samma plats men annan tid - lördag klockan tolv tränar vi utomhus igen så ta på skorna, fyll vattenflaskan och häng på när vi kör kampsportsfys ute i grönskan! under kvällens pass i elljusspåret öste vi - lina, jon och daniel - på med backintervaller, chins, dips, armhävningar, axelpress och ännu mer löpning under coach mikeys ledning, samtidigt lufsade två hästar med flickor ombord förbi, ett charmigt inslag i vår boxningsträning som garanterat bara händer oss som inte bor i stockholm...

nästa pass: imorgon klockan sjutton

uppvärmningsjogg, backintervall medeldistans fyra gånger fem sträckor, chins fyra gånger fem stycken, dips mot bänk i trettio sekunder varvat med trettio sekunder axelpress med stock gånger fyra varv och så samma backintervall en omgång till - vilket sjukt jobbigt och galet roligt pass vi körde ikväll när det bara var jag (lina) och jon på träningen! gäller att passa på med tungfysen när det bara är matchmedlemmar deltagande...

imorgon kör vi nästa pass samma tid, samma plats och hoppas på att fler dyker upp!

 

sommarträning

ikväll tio i fem samlas vi på lägervägen för att jogga lätt upp till utegymmet i elljusspåret och träna årets första sommarpass - alla ungdomar från elevens val är extra välkomna och ni behöver inte oroa er för att inte räcka till då vi anpassar träningen efter varje individ! kom bara kom och träningen är fortsatt gratis vilket bara det borde vara en god anledning till att börja träna oavsett om man gör det för att bli matchboxare eller sund motionär... ps. vi har alltid trevligt när vi umgås – word!

elevens val vecka tjugoett - check

elevens val idag gick strålande och trots att de flesta av ungdomarna verkade småhängiga från början så kämpades det på med både teknik, skuggboxning och tyngre fys än vi tidigare kört. med fokus på mage, axlar och triceps genomförde the teenagers hela passet med bravur! som avslutningsövning körde två av grabbarna som ofta tränar med oss i klubben om kvällarna en övning kallad "sadisten" som gick ut på att med raka ben i olika höjder över marken ligga med statisk kontakt i magmuskulaturen, en finfin övning vi kommer att köra fler gånger, så tack killar!

träning onsdag kl 17

samling tio i fem hos linas mamma i det blå huset längst ned på lägervägen i bergsjö - alla är välkomna, helt nya som eliten! vi kommer att träna utomhus så ta med löpskor, vattenflaska och kläder efter temperatur - hoppas vi ses!


high-five för kommunen och egen lokal på g!

det verkar som att vi får de pengar vi ansökt om hos kommunen! hurra för det för vår förening har nu tagit nästa stora steg för att få till den superklubb vi drömmer om! idag har vi - ida, lina, micke och daniel - kollat på en suverän lokal vi kan få hyra till ett rimligt pris som ligger på det perfekta stället för oss - med egen innergård för utomhusträning samt gångavstånd till busstationen, lokalen i sig är både fräsch och uppfyller de flesta förväntningar man kan ha på en kampsportslokal med högt till tak och stora öppna ytor!

söndagen den tjugosjätte maj kommer vi att hålla ett möte på gamla pizzerian i bergsjö klockan tretton och alla som är intresserade är välkomna att deltaga - hoppas vi ses och att många idéer bubblar upp till ytan om vad/hur/när etcetera vi kan göra saker för att tillsammans utveckla oss och vår gemenskap!

stöd vår förening - bli stödmedlem

medan vi går i väntans tider om huruvida vi får det bidrag från kommunen vi ansökt om för att kunna köpa nödvändig träningsutrustning vill vi passa på att slå ett slag för vårt stödmedlemskap. för 100:- får du som stödmedlem fritt inträde på våra umgängesträffar - vi kommer att bada, grilla, prata, leka, dansa, stimma och ha roligt hela sommaren - du kommer att få gratis provträningar i kampsport och dessutom vara en del av något vi hoppas och brinner för ska komma att bli något riktigt bra! pengarna vi får in till föreningen kommer att gå till inträdesavgiften till svenska boxningsförbundet samt till svenska budo och kampsportsförbundet i första hand då vi genom riksidrottsförbundet då får försäkring för våra medlemmar, något vi anser mycket viktigt. för att vi ska kunna delta på tävlingar till hösten krävs inträde i dessa specialförbund. pengar kommer också att gå till tävlingsförberedande aktiviteter för våra medlemmar som exempelvis sparringträffar med andra föreningar och liknande evenemang. det vore en dröm om vi kunde skicka ungdomar till ungdoms- och junior-SM i slutet av nästa termin!

att betala in stödmedlemskapsavgiften på 100:- kan du antingen göra via bankgironummer: 177-5931 eller som en överföring till kontonummer: 731363388 med clearingnummer: 6405. glöm inte att skriva ditt namn och personnummer/telefonnummer, så vi vet vem du är och kan skicka dig ditt stödmedlemskort!

för medlemmar som tränat under vårterminen gäller samma summa då vi inte tagit ut någon avgift för alla de pass vi kört utan istället försökt att locka till oss intresserade medlemmar, nybörjare som erfarna kampsportare.

 

att sitta på bänken...

Hallå, Ida här! Den senaste månaden har jag varit förkyld av och till, och därmed inte kunna träna lika mycket som jag velat.... Men inte ska man gräva ner sig för det, jag tror t.o.m att det är "bra" att man blir lite sjuk för då får man "anledning till att sitta på bänken och se på när de andra tränar". Men helt klart vill man ju vara frisk jämt :-) hur som helst så känns det ju som att man hamnar efter i träningen bara för att man inte deltar aktivt i passet, men det är snarare TVÄRTOM! Man lär sig hur mycket som helst av att iaktta de andra när dom tränar. För när man själv är med så hinner man inte reflektera i vad man gör bra eller inte, eller "vad menar Micke/Lina (våra tränare) med det dom säger? , jag fattar ingenting" . Men får man chansen att bara iaktta och lyssna så ramlar polletten ner ganska snart, det blir en såndär aha-upplevelse ;-) Så när man äntligen ska träna igen vet man vad man ska fokusera mer/mindre på och UTVECKLAS!! För det gör vi hela tiden! Ett pass när jag satt och iakttog, så passade jag på att knäppa lite kort när Lina och Jon sparrade thaiboxning. Det såg så grymt bra ut så jag kunde inte låta bli ;-) (tydligen går det inte att ladda upp bilderna från min tele just nu? Men ska fixa det såfort ja kan!). Hade bäst! /Ida

 

oväntat besök

i fredags fick vi oväntat besök då en moder till en av våra blivande matchfighters (jons mamma) dök upp på träningen och som hon körde! inte bara kämpade utan tog till sig tekniken och vad vi hoppas på - kom till insikt om alla detaljerade tekniska instruktioner som huvudet måste instruera kroppen om på någon nanosekund för att boxningen ska sitta och sen fysen på det för att orken ska finnas att genomföra allt man vill och samtidigt skydda sig till vilket pris som helst - grymt bra jons mamma! - hoppas du kommer tillbaka fler gånger och det tror vi faktiskt att du gör :D 

 

med på sverigeranking

satt i bilen och slösurfade boxning som vanligt och fann plötsligt mitt eget namn med på listan över rankade damboxare i 60kg, jag är med på rankingen fast jag bara gått två matcher på nästan fyra år vilket resulterat i en rolig vinst och en nyttig förlust, så... någonting måste vi gjort rätt eftersom jag inte deltagit på några stora mästerskap och är rankad högre än damer som till och med kämpat på SM! att jag blivit rankad i 60kg, där konkurrensen är större än i de lättare klasserna känns också skoj då jag enbart gått en match i 60kg och då bjöd på nästan fyra... så i mitt tacktal nämner jag: micke, micke, micke och mina vänner i BKF :P 

 

/ lina

 

fredagsmys

igår på boxningspasset dök förutom kärntruppen en ny grabb upp, vilket alltid är skoj - dock inte våra blivande superadepter men tonåringar har ju egen tidsuppfattning... haha, och bara dom dyker upp kommer dom att fastna i flugpappret som vi andra, lätt. den nya killen på passet fick köra slagtekniker och fotarbete medans matchgänget sparrade och det gemensamma antalet timmar vi lagt ner på samma grundtekniker som han fick köra känns oändligt men har resulterat i flera begåvade boxare samt nyfunna boxningslovers med finfin potential!

 

ikväll tränar vi thai och som känslan är i gruppen just nu så är faktiskt fredagsträningarna dom bästa på hela veckan, yeeeha!

 

andra maj

onsdagsthaien är överstökad för denna vecka, ett pass där vi allihopa kände oss både trötta, sega och rätt kassa men det är såna pass som ger mest - åtminstone om man ska tro coach micke och honom tror vi på - helhjärtat -  vad han säger tar vi åt oss och ångar vidare på mot sommaren som snart är här; redan idag har vi träning igen och förhoppningvis dyker några färska ansikten upp idag och det glädjer :) 

 

vi behöver en egen lokal

snart är sommaren här och den sjuttonde maj stänger gympasalen för terminen vilket försätter oss i ett knepigt läge då sommarträningen är så oerhört viktig för våra nuvarande och kommande matchfighters. utomhuslöpning räcker inte som fullvärdig kampsportsträning - en egen lokal skulle ge oss möjligheten att finslipa detaljer framför speglar, träna slagkombinationer och sparkattacker på säckar, att tillsammans stretcha ut våra kroppar i ring efter att ha gympat i grupp, gjort armhävningar, plankan och skuggboxats... om någon vet om något ställe där vi kan träna vore det guld värt för vi trivs ihop i klubben och ser en egen lokal som det första och största steget hittills i vad vi helhjärtat satsar på ska bli något positivt för både enskilda individer och för hela kommunen!

 

vi blir bara fler och fler

på väg hem från bergsjögympan igår mötte jag (lina) en av högstadietjejerna jag hoppades att vi nåt fram till med vårt budskap om att boxning är roligaste idrotten och efter att hon kramat mig sa hon att hon kommer på torsdagsträningen och att hon trott att boxning var kul men inte SÅ kul - värmen sprider sig och det kommer att bli en fantastiskt rolig sommar - jobbig men kul!

 

idag har vi vilodag från träningar så jag hoppas att alla fortsätter dricka mycket vatten och njuter av att våren är här - själv passar jag på att träna fotboll :P

 

den positiva energin svämmar nästan över

vilket härligt pass det blev med ungdomarna idag, kan nästan inte sitta still nu efteråt! jag (lina) och ida värmde upp dom med fotarbete och lite gymnastik innan det blev grundteknik för hela pengen och när tonåringarna stretchade, vilket en superduktig tjej i klassen hjälpte oss med och tog tid, sparrade vi tränare med varandra i uppvisningstempo där vi stannade upp och förklarade vad vi gjorde och varför - alla spanade noga och efteråt när vi satt i ring och talade om passet, vad vi gjort och lärt oss, var alla nöjda och positiva. förhoppningsvis dyker minst två av dom upp på vårat torsdagspass vilket vore superskoj :)

 

morgonkaffet smakar förväntan

medan träningsvärken spirar i både höfter och bröstmuskler sitter jag (lina) och planerar passet bergsjö skolas högstadieelever ska få köra idag; varje måndag eftermiddag finns möjligheten för ungdomarna att träna boxning på skoltid, något jag hade älskat om jag varit sisådär tolv år yngre... idag gästar ida passet med både handskar, tandskydd och huvudskydd för vi tänkte köra några lätta sparringronder och visa kidsen hur det ska se ut "på riktigt" - alltså lätt och fin boxning med mycket hjärna och rena fina träffar där vi stannar upp i slagserien och analyserar hur, när och varför man ska slå just där och då - enkelt eller hur?

 

girlpower i gympasalen

under förmiddagens träning fokuserade vi på teknik och teknisk sparring och sedan, efter att vi mustat ur benen på tjockmattan med både höga knän och pushkicks lekte vi tre x två minuter armhävningar 15/15, woho säger jag bara för det är galet hur kul vi har tillsammans medan vi svettas...

 

Om

Min profilbild

bergsjö kampsportscenter

bergsjö kampsportscenter bedriver träning för både nybörjare och motionärer, rehabtränande och andra idrottare som vill utveckla sin fysiska förmåga - våra ledare har tillsammans över trettio års erfarenhet av kampsport inom både amatörboxning, proffsboxning, muay thai och kickboxning - vi har egna matchboxare och är ett skönt gäng av både unga, äldre, tjejer, killar, herrar och damer av blandade etniciteter som tränar tillsammans med gemenskap som ledord - känn dig välkommen du med! för information ring eller sms:a micke på 070 593 0260 eller lina på 073 83 299 71, du kan även skriva en kommentar här på bloggen om du känner för det, på facebook finns vi som Bergsjö Kampsportscenter

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela